Esikoinen painosta

Olen ollut jonkun päivän täysin pihalla. En siis haravoimassa (mikä olisi syytä tehdä) vaan noin niin kuin metaforisesti pihalla.

Esikoiskirja tuli painosta. Se on ollut häkellyttävä kokemus. En osaa eritellä vieläkään oikein yhtään ajatusta päästäni. Tiedän vain sen, että mitään tällaista en kuvitellut. En tällaista tunneryöppyä.

Mutta toisaalta, kun pidin esikoistani (oikeaa vauvaa) sylissäni, miten se silloin menikään? Sekavaa, perin sekavaa aikaa.

Advertisement

4 thoughts on “Esikoinen painosta

 1. Onnea, onnea!! Voi kun upeeta… Taidan olla vähän kateellinen. Olen niin kauan itse odottanut tuota hetkeä ja tuntuu, että se liukuu yhä kauemmaksi sitä mukaa kun aikaa kuluu.
  Mutta eni vei, kirjat on ihan mahtavan näköisiä ja kuulostavat jokainen mielenkiintoiselta omalla tavallaan. Onnistunut käynnistys uudelta kustantamolta.
  Nauti nyt koko sydämestäsi. Ota ja otata valokuvia. Niistä ne vuosien päästä muistuivat esikoislapsen syntymähetketkin mieleen ja onhan esikoisteos melkein yhtä veret seisauttava kokemus:)

 2. Kiitos, Margit, kauniista onnittelusanoista!
  Pienoinen kateuden pisto ei ole kauhean vieras tunne itsellenikään, ei ollenkaan. Tähän prosessiin on mahtunut myös se tunne, useamman kerran. Ja ehkä hyvä niin, näin jonkinlaisena jälkiviisaana.

  Kun odottaa päätöksiä, aika on kaksiteräinen miekka: aika kuluu huimaa vauhtia mutta samalla aivan liian hitaasti, kun haluaa päämäärään, jolle ei voi itse asettaa päivämäärää.

  Jos voisin neuvoa itseäni tekemään jotain ”odotusvaiheessa” toisin, neuvoisin kirjoittamaan enemmän. Minä jotenkin jumahdin. Onneksi jossakin vaiheessa sitten aloitin uuden kässärin, vaikka se tuntui suorastaan ylivoimaiselta, kun edellisenkin kohtalo oli auki (ja kommentointi ristiriitaista). Nyt, kun tunteet pomppivat sinne ja tänne, on hyvä, että kässäri on melko selkeänä päässä. Muuten en pystyisi kirjoittamaan varmasti mitään.

  Kaikkea hyvää sinulle! Ennen kaikkea pidän peukkuja, että vastauksia tulisi pian…

 3. Onnea onnea onnea! Ihan tuhannesti onnea :)! Minäkin sanon kuten Margit: nauti nyt! Juhli ja hehkuta ja hyrise ja nauti. Kun vuosien uurastuksen jälkeen saa konkreettisesti sen esikoisensa käsiinsä niin kyllä kelpaa olla pihalla vaikka pitempäänkin :). Hurjasti onnea täältä!

 4. Kiitos Rooibos! Sekavat ovat tuntemukset, mutta onnikin on mukana.
  Uusi teksti vaatii aivan yhtä lailla tukijoukkonsa täällä paikan päällä kuin sähköisesti. Olkaamme siis yhtä rakentavasti yhteyksissä kuin aikaisemminkin 🙂

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s